Tots els detalls d’una Festa Major de Monells que durarà 4 dies amb motiu del 40è aniversari de la Comissió de Festes

11/08/2023

El XXIII Concurs de munyir vaques, Mishima, Reggae per Xics, o el ‘Festa grossa’ de Fel Faixedes i Carles Xuriguera encapçalen la programació de la celebració

La Comissió de Festes de Monells celebra el seu 40è aniversari i, per tal de fer una Festa Major ben especial, enguany tindrà una durada de 4 dies i un ampli ventall d’activitats destacades per a tots els públics. Serà de dijous a diumenge, els dies 24, 25, 26 i 27 d’agost.

El dijous 24 d’agost farà el tret de sortida a les 19 h amb l’anomenat Xupinasso, que marcarà el començament de la Cercavila a les 19.30 h, a càrrec de Geganters de la Bisbal, Músics i Dracs de la Bisbal, Geganters de Corçà i la Monèlia. La jornada clourà a la plaça  Jaume I amb el concert de Banana Beach Trio.

L’endemà, divendres, la programació continuarà a les 17 h, a la plaça de l’Oli amb el XXIII Concurs de munyir vaques. A les 19.30 h l’Església de Sant Genís acollirà una actuació d’art sonor a càrrec de Zepa. Serà a les 21 h, quan es farà a la plaça Jaume I un sopar popular (tiquets disponibles a El Roura Blanc i a La Néta de Ca l’Arcadi per 15 euros), que servirà de prèvia a l’obra de teatre que clourà la vetllada. Serà ‘Festa grossa’, a càrrec de Fel Faixedes i Carles Xuriguera, que relataran 25 anys de penes i glòries.

L’activitat continuarà dissabte, a partir de les 16 h a les Escoles Velles. Mitja hora abans arrencaran les inscripcions pel Campionat de Botifarra organitzat per la Penya Blaugrana Monells. A les 20 h la plaça Jaume I acollirà el concert infantil Reggae per Xics, a les 22 h el concert de versions a càrrec de Pelukass i, a mitja nit, una sessió de música enllaunada a càrrec d’Animal Show DJ.

L’endemà, diumenge, hi haurà sardanes amb la Cobla Principal de Banyoles a la plaça Jaume I a partir de les 18 h. Quan acabin, la cloenda de la Festa Major de Monells serà una actuació del grup Mishima.