Neix el Cinema Club Virtual de Can Geronès

19/02/2021

La situació de pandèmia de COVID-19 no atura l’activitat de l’Associació Espai Cultural ‘Can Geronès’ de Monells. El gener passat, l’entitat va endegar un nou projecte adaptat als temps que corren: el Cinema Club Virtual Can Geronès. Mensualment, com si es tractés d'un club de lectura, els participants es procuren les pel·lícules pel seu compte i les miren a casa seva. Posteriorment, en un col·loqui/trobada virtual a través de la plataforma Zoom, un ponent comenta el film escollit amb temps per poder respondre preguntes i comentaris. 

Amb aquesta iniciativa l’entitat recupera la possibilitat de tornar a comentar les pel·lícules, tal com feien abans de la pandèmia a Can Geronès. El tret de sortida va ser el passat dissabte 30 de gener amb un col·loqui sobre ‘El espíritu de la colmena’ (Victor Erice, Espanya, 1973), a càrrec del documentalista Antoni Martí.

I el segon col·loqui virtual tindrà lloc el proper dissabte 27 de febrer. Aquest cop sobre la pel·lícula ‘La mujer del aviador’ (Éric Rohmer, França, 1981), que serà comentada pel crític de cinema Josep Mir. A partir d’aquest es gravaran les intervencions dels ponents: així, els interessats que no hagin pogut assistir-hi podran sol·licitar l’enregistrament.

Per tal de participar al Cinema Club Virtual, les persones que no siguin sòcies de l’Associació Espai Cultural ‘Can Geronès’ han d’omplir i enviar la sol·licitud d’inscripció que es pot trobar en els documents adjunts a aquesta publicació. A través dels documents adjunts a aquesta publicació també es pot visualitzar la presentació del projecte amb suggeriments sobre com procurar-seles pel·lícules, el llistat de films i ponents i el calendari.