Activació del nivell 3 del Pla Alfa pel risc d'incendis forestals i tancament dels accessos a les Gavarres

21/07/2021

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya activa demà, dijous 22 de juliol, el Pla Alfa nivell 3 de risc d’incendi forestal com a conseqüència de les altes temperatures. Si bé es tancaran els accessos a les Gavarres es recomana, com a mesura de prevenció, restringir al màxim tota activitat al medi natural.  

L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc: per aquest motiu es demana extremar les precaucions en qualsevol actuació que pugui ocasionar un incendi forestal. Com sempre, cal evitar fer activitats al bosc, no encendre cap foc, no tirar burilles de cigarret i no abocar deixalles a l’entorn natural. Alhora es demana trucar ràpidament al 112 si es veu alguna columna de fum.

L'activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca. L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització d'efectius, la realització de determinades actuacions preventives i, en els casos dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals a Catalunya).