Unes 150 persones assisteixen a la nit jazzística de Sant Sadurní de l’Heura malgrat el mal temps

07/08/2023

Si bé es va poder salvar, va arrencar amb mal peu quan, de bon principi, va caure un breu xàfec acompanyat d'una tramuntanada d’allò més freda

El passat divendres 4 d’agost la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura va acollir una vetllada d’allò més jazzística. I és que s’havien programat dues activitats vinculades en aquest estil musical. La programació va arrencar amb mal peu quan, a les 21 h, va caure un breu xàfec acompanyat d'una tramuntanada d’allò més freda. Malgrat tot, unes 150 persones van assistir a l’activitat que va poder salvar-se tot i el mal temps.

Amb un breu retard, va arrencar la presentació del llibre ‘Conèixer el jazz’ de Ricard Gili: una introducció amena i senzilla per entendre, escoltar i gaudir d'una música que ha conquistat el món. Va ser a partir de les 22 h quan va tenir lloc el concert Gili-Romaní Hot Jazz Cats. El trompetista Ricard Gilli i el clarinetista Oriol Romaní són dos dels músics més reconeguts dins l’àmbit del jazz clàssic a Catalunya. Han compartit militància a bandes com Jimmy Rena Trio, New Orleans Blue Stompers, Barcelona Swing Serenaders o la pròpia Locomotora Negra. Sota l’esperit del hot jazz, acompanyats d’una excel·lent base rítmica, van oferir una vetllada farcida de blues, espirituals i estàndards dels anys 20, 30 i 40 de Nova Orleans, Chicago i Nova York, així com algun tema de collita pròpia, amb una formació completada pel pianista Federico Mazzanti, Josemi Moraleda al contrabaix i Xavi Hinojosa a la bateria.

El protagonista de la nit, Ricard Gili, nascut a Barcelona l’any 1948, a més d’escriptor i divulgador jazzístic, és membre fundador i director de La Locomotora Negra. Al capdavant d’aquest reconegut grup ha actuat arreu de l’estat i d’Europa, alhora que ha estat el càrrec del Festival de Jazz de la Costa Brava durant més d’una dècada i és president de la Fundació Privada Catalana Jazz Clàssic.