Visit Empordanet presenta una nova campanya turística proposant ‘Una marató d’experiències’

13/05/2022

La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret s’uneixen de nou per sumar i fer conèixer un Empordanet que es pot recórrer a través de les experiències que ofereix la seva gent. Ahir es va presentar la nova campanya de Visit Empordanet ‘Una marató d’experiències’ en una roda de premsa a la plaça del rebot de Corçà amb la presència de l’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Dani Encinas; l’alcalde de la Bisbal, Enric Marquès; l’alcalde de Corçà, Raül Yruela; la regidora de Turisme de Forallac, Marta Chicot; el primer tinent d’alcalde d’Ullastret, Santi Saló; la tècnica de Visit Empordanet, Anna Sàbat; i Gaetan Chapel, artesà picapedrer de Visit Empordanet que va culminar l’acte amb una demostració i una pedra esculpida amb el logotip de Visit Empordanet.

La nova campanya turística, sota el nom de ‘Una marató d’experiències’, vol reforçar la riquesa del territori dels municipis implicats, on convergeixen tradició, passió i paisatge. En aquest sentit, una quarantena d’establiments adherits, entre allotjaments, restaurants, empreses i entitats que ofereixen múltiples activitats de descoberta del territori: tallers de ceràmica, visites a obradors, tasts de productes km 0, activitats i excursions de la mà de la gent que hi viu.

La campanya compta amb la col·laboració del teixit empresarial de la zona i vol ser un reflex del compromís amb un model de turisme responsable, que generi respecte entre els turistes i la població local i que, alhora, contribueixi a la conservació i difusió del patrimoni natural i cultural. És per això que ‘Una marató d’experiències’ proposa activitats que permeten als visitants descobrir el paisatge, els pobles, la gastronomia i els oficis artesans del nostre territori compartint moments privilegiats amb la seva població local, una marató d’experiències al Visit Empordanet.

Un tret de sortida amb un cap de setmana farcit d’activitats
Aquest any, per l’inici de campanya, el cap de setmana del 14 i 15 de maig, les empreses d’activitat adherides al Visit Empordanet oferiran totes les seves activitats: més d’una vintena propostes programades i 5 visites guiades (una per municipi). Serà un cap de setmana que marcarà el tret de sortida a una marató d’experiències per poder recórrer el territori coneixent-lo de la mà de la seva gent. Totes les experiències programades es poden consultar a l’agenda de Visit Empordanet

El nou Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupacional de la Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, Corçà i Ullastret
La roda de premsa també va servir per presentar l’horitzó del nou Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i Ocupacional de la Bisbal, Forallac Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret (2023-2028). L’objectiu és que contempli noves línies estratègiques d’actuació per tal de seguir augmentant les oportunitats laborals i de desenvolupament empresarial que ofereix el territori mitjançant l’acció conjunta i coordinada entre els municipis que el configuren. El nou Pla Estratègic de Desenvolupament i Ocupacional continuarà aportant valor afegit a uns municipis amb un paisatge espectacular, unes activitats originals dirigides a experimentar l’artesania de la zona i amb un potencial per crear sinèrgies que no té fi.

«L’acte d’avui és una mostra de la sintonia dels municipis que configuren el Pla estratègic», va explicar l’alcalde de la Bisbal Enric Marquès. «Per tal de continuar treballant conjuntament i després d’aquests anys difícils per la situació de pandèmia, s’ha demanat finançament al SOC per poder contractar una empresa per analitzar el darrer Pla (2015-2021) i crear un Pla Estratègic nou per tal de tenir un full de ruta pels propers 5 anys», va afegir. Així, es començarà analitzant el Pla Estratègic anterior, valorant l'acompliment dels objectius de cada línia estratègica i es crearà una nova diagnosis per poder veure les fortaleses i les debilitats del conjunt del territori. «Gràcies a la diagnosi es crearà un nou pla d'acció del Pla Estratègic 2023-2028 que ens permetrà focalitzar els esforços en dinamitzar econòmicament els 5 municipis com a conjunt i desenvolupar estratègies que ens ajudin a créixer com a territori», va concloure Marquès. Ja fa 7 anys que la Bisbal, Forallac, Ullastret, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura treballen junts per dinamitzar l’economia d’un territori gràcies al primer Pla estratègic que es va redactar.