Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles, tots els divendres de juliol i agost

28/06/2022

Glops d’Història, conjuntament amb l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Baix Empordà i la col·laboració de l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, organitzen un cicle de visites amb tast de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles, els mesos de juliol i agost, amb motiu de la reobertura del conjunt després de les obres de consolidació realitzades durant l’any passat.

Aquesta activitat vol reflexionar sobre la riquesa cultural i històrica del monument, una de les joies del romànic empordanès i un dels conjunts artístics més complets de Catalunya. Les visites amb tast de vi són un revulsiu turístic que aconsegueixen atraure nous públics a fruir del patrimoni cultural del territori. Una proposta, doncs, que marida cultura, patrimoni i vi i que dinamitza un actiu històric poc conegut del Baix Empordà.


Amb aquesta activitat es vol donar a conèixer el monument de Sant Miquel de Cruïlles, la tradició del cultiu de la vinya i la producció de vi a l’edat mitjana i la seva vinculació amb els monestirs benedictins i els cellers i productors actuals de la zona. Vespres de vi al monestir de Sant Miquel de Cruïlles es durà a terme tots els divendres del mes de juliol i agost, de 19 a 20.30 h, a càrrec de Glops d’Història. Es pot consultar la pàgina web de la proposta per a més informació.


L’activitat inclou la visita guiada al monestir i el tast de tres vins elaborats al Baix Empordà vinculats a la història del monestir de Sant Miquel de Cruïlles. Va ser el 10 de juny quan es va donar el tret de sortida a aquest cicle de visites guiades amb una presentació institucional als mitjans de comunicació i a les empreses del sector turístic.