Un terç de la població de Sant Sadurní de l'Heura ja ha votat a la consulta ciutadana sobre l’aparcament de vehicles a la plaça de la República

04/05/2021

S’ha de poder aparcar en algunes places corresponentment senyalitzades al costat de l’Església a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura? És un debat ben latent entre veïns i veïnes de Sant Sadurní de l’Heura. Un 35 % dels veïns i veïnes empadronades a Sant Sadurní de l'Heura ja han participat a la consulta sobre l’aparcament de vehicles a la plaça de la República. El termini de votacions finalitza el proper diumenge 9 de maig. La consulta té dues respostes possibles i, en el cas de votar afirmativament, es pot escollir una altra opció:

Voleu que es pugui aparcar a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura en unes places senyalitzades al costat de la façana de l’Església?

  • No

En cas afirmatiu, quina opció triaries?

  • Sí, sempre.
  • Sí, excepte de l’1 de juny al 30 de setembre.

La consulta ciutadana serà vinculant: l’opció més votada entre la ciutadania empadronada a Sant Sadurní de l’Heura serà la que es durà a terme. Es pot votar de dues maneres: de manera presencial i de manera telemàtica. Les persones que vulguin participar-hi en línia ho hauran de fer a través de la nova plataforma de participació ciutadana de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura: s’hi pot accedir a través d’aquest enllaç i, per votar, només cal el DNI i la data de naixement. D’altra banda, per votar presencialment, es pot anar a les dependències municipals del municipi: es poden consultar direccions i horaris a través d’aquest enllaç. Cal tenir present que si algú vota telemàticament i presencialment, sempre prevaldrà el vot telemàtic. 

La nova plataforma de participació ciutadana en línia
El consistori ha contractat una plataforma de participació ciutadana en línia per tal de prendre decisions consensuades consultant a la ciutadania. Serà la primera vegada que s’utilitza aquesta innovadora eina participativa al municipi. Recentment es va arribar a un acord amb l’empresa Civiciti per tal d’adquirir aquest servei. La nova plataforma s’estrenarà amb aquesta consulta i el consistori preveu utilitzar-la freqüentment en tot tipus de qüestions de consulta ciutadana.

La consulta ciutadana ve motivada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana és la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic. En aquest sentit, l’adquisició d’aquesta plataforma vol servir per incentivar la participació ciutadana al municipi.

> Accés a la plataforma de votació ciutadana