SITRA enceta un projecte divulgatiu del valor naturalístic i històric de la Torre de Cruïlles

29/03/2021

L’Associació SITRA, Educació i Divulgació Ambiental ha posat fil a l’agulla per donar resposta a l’interès de veïns i veïnes de Cruïlles en relació a la conservació de la fauna associada a la Torre de Cruïlles. Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, l’entitat prepara un seguit de propostes divulgatives que permetran que la ciutadania conegui el valor naturalístic i històric de l’espai. Alhora, incentivaran la conservació del monument per tal que espècies d’interès, com alguns rapinyaires i ratpenats puguin continuar fent-ne ús per reproduir-se i refugiar-s’hi.

Serà durant l’abril quan, mitjançant diverses jornades de prospecció internes i externes, es farà seguiment de la fauna que fa ús de la Torre com a espai de cria i/o refugi. A partir de les observacions dutes a terme i la confirmació de les espècies residents, es farà dissenyarà un plafó informatiu, per tal d’instal·lar-lo posteriorment al peu de la Torre.

Finalment, també es faran dues activitats obertes al públic per tal de posar en valor a les actuacions. La primera serà una jornada d’anellament científic (a mitjans d’abril) i, la segona, serà una jornada de detecció de ratpenats (a principis de juliol).