Senyalització per acabar amb els comportaments incívics d’abocament de deixalles i deposicions canines a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

19/05/2021

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura ha posat fil a l’agulla per aturar els episodis d’actes incívics que s’han anat repetint als costats d’alguns contenidors de brossa referent al tractament dels residus al carrer i d’acumulació d’andròmines. Un dels objectius del consistori és acabar amb aquest ús incívic que es fa dels contenidors i de l’espai públic perquè les males praxis fan que es degradi l’entorn visual. En aquest sentit, als diversos contenidors del municipi, s’ha marcat la zona i s’han instal·lat cartells que assenyalen que cal fer-ne un bon ús.

D’altra banda també s’ha col·locat senyalització referent la obligatorietat de la recollida de les deposicions canines i de portar lligats els gossos amb corretja. La presència d’excrements de gossos a la via pública del municipi és una de les principals queixes ciutadanes. És freqüent trobar excrements de gossos en llocs propers a escoles, parcs infantils, zones verdes i en molts carrers i camins de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. Hi ha la falsa creença que deixar els excrements en zones verdes o sense urbanitzar és correcte perquè es creu que, fins i tot, és positiu com a adob. Però els excrements s’han de recollir sempre.

El no compliment de les normes establertes pel que fa a la correcta disposició dels residus i les escombraries, suposen un increment en el cost de la despesa de neteja, que s’afronta amb diners de la ciutadania. És per això que l’equip de govern vol fer un pas més, i davant aquells casos en què els veïns, veïnes i comerços deixin escombraries, cartons i andròmines en els llocs no indicats, es farà una recerca per trobar-ne el propietari i es procedirà a imposar la sanció corresponent.