Sant Sadurní de l'Heura celebra la seva Festa Major amb la nit de dissabte passada per aigua

20/09/2021

Aquest passat cap de setmana del 18 i 19 de setembre Sant Sadurní de l’Heura ha recuperat la seva Festa Major, organitzada per la Societat Recreativa la Concòrdia amb la col·laboració del consistori. Si bé l’any passat no va poder celebrar-se arran de la situació sanitària de pandèmia de COVID-19, enguany l’organització sadurninenca va adaptar totes les activitats de la programació a les mesures vigents i durant ambdós dies de celebració, Sant Sadurní de l’Heura va acollir propostes tan diverses com concerts, animació infantil, vermut, sardanes o una sortida per les Gavarres. 

Les activitats van arrencar el dissabte ben d’hora: a les 8 h del mati. De la mà d'Oriol Bassa, enginyer de forests i naturalista, que va guiar una caminada guiada per descobrir els arbres de les Gavarres, d’una durada aproximada de 3 hores. Es va sortir des de la plaça de la República i hi van assistir una trentena de persones.

La programació va continuar la mateixa tarda de dissabte a la plaça de la República. A les 18.15 h va arrencar l'actuació d’animació infantil: La Xerinol·la d’en Rikus. Seguidament, a les 20 h, era el torn dels empordanesos Medusa Box, que presentaven el seu darrer àlbum ‘I Love Astronomy’: va ser quan va irrompre la pluja i la vetllada va quedar malauradament interrompuda. Es va suspendre el concert dels bisbalencs i, també el de La Masovera Barbuda, que estava previst per les 21.45 h.

L’endemà, diumenge, a partir de les 10.30 h es va reprendre la celebració sadurninenca farà Ofici Solemne amb La Bisbal Jove, que vindrà seguit d’un vermut i sardanes. La cloenda de la Festa Major de Sant Sadurní de l’Heura 2021 va anar a càrrec de La Montecarlo, que farà un concert a partir de les 18 h. 

Un any més, la Festa Major sadurninenca va oferir activitats per a tots els públics i va ser una celebració d'allò més intergeneracional. Un bon exemple és la talentosa col·laboració que va fer Genís 'Petit Gran Músic', que va interpretar en dues ocasions la peça 'Volcans' del grup Buhos: divendres, amb La Xerinol·la d'en Rikus; i diumenge, La Montecarlo. A continuació, adjunt a aquesta publicació, es poden visualitzar ambdues col·laboracions: