- Inici>
- Actualitat>
- Notícies>
- Sant Sadurní de l’Heura celebra la 22a Fira-Exposició del Bolet el 16 de novembre
Sant Sadurní de l’Heura celebra la 22a Fira-Exposició del Bolet el 16 de novembre
Com ja és habitual, la fira s’iniciarà el dia abans, dissabte 15 de novembre, amb la recepció de bolets a la Sala, a partir de les 16 h
El pròxim diumenge 16 de novembre, Sant Sadurní de l’Heura acollirà una nova edició de la Fira-Exposició del Bolet, que enguany arriba a la seva 22a edició. Organitzada per la Societat Recreativa La Concòrdia, la cita està ben consolidada com una jornada de referència per a aficionats als bolets, famílies i públic en general, amb activitats per a tots els gustos al voltant del món boletaire i la cultura popular.
Com ja és habitual, la fira s’iniciarà el dia abans, dissabte 15 de novembre, amb la recepció de bolets a la Sala, a partir de les 16 h. S’hi rebran els exemplars recollits pels col·laboradors de l’Exposició, i es demana als participants que els cullin sencers, sense tallar, i els portin en caixes de fruita per facilitar-ne la classificació.
Diumenge 16, la jornada començarà a les 9 del matí amb l’esmorzar popular a la plaça de la República i la fira de productes artesans o lligats al món dels bolets. Durant tot el matí hi haurà passejades amb poni a càrrec de l’Hípica El Turó de Fonteta, i es projectarà el visual Els bolets, preparat pel biòleg Josep Maria Vidal. A les 10 h, s’inaugurarà oficialment l’Exposició de Bolets, amb presentació a càrrec de Josep Maria Vidal. A les 10.30 h tindrà lloc la missa solemne a l’església del poble, i a les 12 h, la festa continuarà amb el Vermut Musical, amenitzat pel grup Xibarri.
Com cada any, diversos restaurants i establiments del municipi i rodalia col·laboren en l’elaboració de plats amb bolets. Enguany hi participen: Can Met Viu, Cal Carreter, El Cafetí de la Concòrdia, Els Metges, El Roura Blanc, Bar Ester i les carnisseries Can Raliu i Can Quim Matas. Amb un programa farcit d’activitats i una gran implicació del teixit local, la Fira del Bolet continua creixent com a espai de trobada i promoció del patrimoni gastronòmic, natural i cultural de Sant Sadurní de l’Heura.
Presentació del llibre Els millors 25 bolets, en el marc de la Fira
Diumenge, a les 11 h, a la Sala de la Concòrdia, tindrà lloc la presentació del llibre Els millors 25 bolets. Guia per trobar-ne i cuinar-ne, una proposta que combina coneixement micològic i passió per la cuina. Els autors, Fina Comas i Josep Maria Vidal, presentaran el llibre i signaran exemplars per al públic assistent. L’obra inclou una selecció de 25 espècies de bolets comestibles habituals al nostre entorn, acompanyades de fotografies, recomanacions de recol·lecció i receptes casolanes per cuinar-los. Fina Comas, autora del blog Cuina Cinc, hi aporta una mirada pròpia, creativa i rigorosa a l’hora de portar el bolet del bosc al plat. El llibre és una referència per a totes aquelles persones que estimen la cuina de proximitat, la cultura culinària catalana i el producte de temporada.