Recta final pel desplegament de fibra òptica a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

16/11/2020

Recta final per començar el nou desplegament de la xarxa de fibra òptica a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. S’activarà a partir del gener vinent i servirà per posar a l’abast de la ciutadania la millor tecnologia de xarxa fixa disponible en el mercat. Segons ha informat l’empresa de telecomunicacions Goufone, responsable d’implementar el desplegament, les llars i els comerços del municipi podran començar a contractar el servei de cobertura de fibra òptica a partir de l’hivern vinent. 

Va ser al juny del 2019 quan el consistori va arrencar els contactes amb diverses operadores estatals pel possible desplegament de la xarxa de fibra òptica al municipi. A finals d’any es va informar de la inviabilitat del desplegament municipal per part de les principals empreses de telefonia i, a partir d’aquí, l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura va endegar una nova cerca d’empreses. Finalment una de les companyies que ha proliferat i ha mostrat més èmfasi en el desplegament ha estat l’empresa osonenca Goufone.

«El projecte de desplegament amb l’empresa van arrencar el març passat, però el procés de desplegament es va veure interromput a causa de la COVID-19 i el confinament, fent que es demorés més del previst inicialment», ha explicat l’alcalde Dani Encinas remarcant que fa dos mesos que es va reprendre l’actuació. L’arribada de la fibra òptica als quatre nuclis principals, Cruïlles, Monells, Sant Sadurní de l’Heura i Puigventós es fa a través de xarxes de connexió ja establertes i més properes als nuclis. És per això que, per la seva proximitat a la Bisbal d’Empordà, s’ha començat a fer la instal·lació de la fibra òptica al veïnat del Puigventós: «L’objectiu és que el servei arribi a tot el municipi, incloent els nuclis disseminats», ha afegit Encinas.

Els treballs realitzats per la companyia permetran disposar d’aquesta connexió avançada, assegurant així una xarxa que suporta els augments de la velocitat de transmissió tant de pujada com de baixada a mesura que els serveis i aplicacions ho requereixin. «La fibra òptica era una aposta necessària en aquests moments en els quals la digitalització i el teletreball han passat de ser una opció a convertir-se en una necessitat», ha argumentat l’alcalde. Amb aquest nou desplegament, la ciutadania i les empreses de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura tindran accés a les millors prestacions de connectivitat davant de la major demanda de tràfic de dades.

Goufone és una empresa osonenca especialitzada en fer arribar internet a les poblacions on les grans companyies no hi arriben i, en aquesta línia, ja han desplegat més de 2.000 quilòmetres de xarxa de fibra òptica a una onzena de comarques. Per a més informació sobre el servei, es pot consultar el web de l’empresa o contactar-la al telèfon gratuït 800 678 010 o al correu electrònic comercial@goufone.com.