Punts informatius per incentivar el reciclatge i millorar la recollida selectiva a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

18/11/2022

S’explicarà com diversificar les diferents fraccions i respondre els dubtes a la ciutadania que ho requereixi, alhora que es farà difusió de la campanya del compostatge casolà

A partir de dilluns vinent es faran parades informatives puntuals als diversos nuclis del municipi amb l’objectiu de fomentar el reciclatge i millorar la recollida selectiva a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. S’explicarà com diversificar les diferents fraccions i respondre els dubtes a la ciutadania que ho requereixi, alhora que es farà difusió de la campanya del compostatge casolà. A més, s’oferiran: cubells reixats de fracció orgànica, quid de reciclatge on va la bossa groga d’envasos, la blava de paper i la verda de vidre, així com díptics, guies, bosses de compra i imants de nevera.

Serà a partir la setmana vinent quan seran a Cruïlles i al Puigventós: dilluns 21 de novembre, de 16.15 a 18 h a davant de l’Escola les Gavarres de Cruïlles; i dimecres 23 de novembre, de 16 a 18 h, a davant del centre cívic del Puigventós. La setmana següent seran a Monells i a Sant Sadurní de l’Heura: el dilluns 28 de novembre de 16 a 18 h a la plaça Jaume I de Monells; i el dimecres 30 de novembre, de 16.15 a 18 h s’instal·laran al costat de l’Escola la Pedra Dreta de Sant Sadurní de l’Heura.

La recollida selectiva consisteix a recollir diferenciadament diferents fraccions dels residus municipals amb la finalitat de poder-les reciclar. I és que la recollida selectiva i el reciclatge permeten estalviar recursos escassos i part de l'energia necessària per a la fabricació dels productes a partir de matèries primeres verges. L'aspecte bàsic de la recollida selectiva és la selecció que els ciutadans i els comerços realitzen dels productes recuperables i que, posteriorment, l'administració s'encarrega de gestionar.