Neus Mar, Arnau Tordera i Joan Rovira actuaran al cicle de concerts A Peu de Gavarres 2023

29/05/2023

Un any més es complementa amb el projecte pedagògic ‘Música a les Escoles’ i el músic Arnau Tordera va visitar divendres les escoles del municipi per oferir un taller a l’alumnat

Arriba la tercera edició del cicle de concerts A peu de Gavarres. Durant tres dissabtes consecutius diferents espais de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, aniran acollint actuacions musicals. Neus Mar, Arnau Tordera i Joan Rovira són els noms que configuren el cartell de la tercera edició del cicle musical A peu de Gavarres.  Un any més oferirà propostes properes de música d’autor que se celebraran a espais amb essència única mentre es pon el sol (a les 20 h): i és que el nom A peu de Gavarres no és gens casual. El cicle, organitzat pel consistori amb la producció de DMusical i la col·laboració de la Diputació de Girona, referma l’objectiu de barrejar propostes musicals acústiques i de proximitat amb emplaçaments a peu de les Gavarres esdevenint un maridatge entre el medi natural i la música. Enguany no hi haurà servei de bar i en cas de pluja les actuacions es faran a la Sala de Cruïlles.

Encetarà la proposta Neus Mar a la plaça del Castell de Monells, el dissabte 3 de juny: la cantant i compositora palafrugellenca oferirà un repertori amb temes propis, cançó mediterrània i gèneres habituals del cant de la taverna, amb una interpretació que s’allunya dels estereotips tradicionals que envolten el gènere. La programació continuarà amb un recital d’Arnau Tordera a la plaça de la Torre de Cruïlles, el dissabte 10 de juny: el cantant i líder del grup Obeses presentarà ‘El Joglar’, commemorant els 120 anys de la mort de Jacint Verdaguer (el 2022) fent de joglar que difon els seus versos acompanyat de la veu i la guitarra clàssica. Clourà el cicle Joan Rovira en solitari i en acústic el dissabte 17 de juny a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura, oferint un repertori íntim que combina les noves cançons amb els temes més coneguts de l'artista.

 

Continuïtat del projecte pedagògic ‘Música a les Escoles’
Aquest maig ha tornat a arrencar l’aposta pedagògica musical del cicle A Peu de Gavarres que, novament, també aposta per un projecte a les escoles de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. La primera part va ser una sessió de Musinfant, que va tenir lloc a principis de maig a la Llar d’Infants el Molinet, aproximant la música als infants amb una sessió plena d’aprenentatge i contingut musical.

Divendres passat el projecte va continuar a l’Escola la Pedra de Sant Sadurní de l’Heura i a l’Escola les Gavarres de Cruïlles de la mà d’Arnau Tordera. El cantant i compositor osonenc va seguir vinculant el cicle a les escoles a través d’un taller, on va explicar l’ofici de músic a l’alumnat, van poder fer-li preguntes i va interpretar algunes peces en acústic.