Mesures d'higiene i bioseguretat a les explotacions avícoles d'autoconsum

18/01/2021

La tinença d’un nombre reduït d’aus de corral per part de particulars per a l’autoconsum familiar de carn i ous es regeix per la normativa que regula l’ordenació de les explotacions ramaderes. Cal complir uns requisits mínims que garanteixin la sanitat animal i la innocuïtat d’aquests productes.

Totes els i les particulars que es dediquen a la cria o al manteniment per autoconsum d'aus de corral han de comunicar a l'Oficina comarcal del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) aquesta activitat. Aquestes explotacions han d'estar inscrites al Registre d'Explotacions Ramaderes de Catalunya. L'objectiu és que les explotacions avícoles d'autoconsum reforcin les mesures de bioseguretat i higiene per reduir el risc d'introducció i propagació de malalties.

Per a la tinença d'un nombre reduït d'aus de corral per part de particulars, per a l'autoconsum familiar de carn i ous, cal complir amb uns requisits mínims que garanteixin la sanitat animal i la innocuïtat d'aquests productes. Amb la finalitat de garantir les condicions de bioseguretat, és necessari que a aquestes explotacions disposin de mitjans o instal·lacions per poder confinar-hi les aus, especialment en situacions d'especial risc sanitari.

En aquest sentit, a través d'aquest enllaç es pot consultar el triptic informatiu sobre la cria d’aus per a autoconsum a Catalunya

Informació addicional