La pluja obliga a suspendre alguns concerts d’una Festa Major de Monells que havia començat amb molt bon peu

28/08/2023

Els concerts de Mishima, Reggae per Xics i Pelukass no van poder-se celebrar

Aquesta setmana passada, del 24 al 27 d’agost, la Comissió de Festes de Monells va celebrar el seu 40è aniversari amb una exitosa Festa Major ben especial que va tenir una durada de 4 dies i va oferir un ampli ventall d’activitats destacades per a tots els públics. Si bé els dos primers dies van tenir molt bona rebuda, els concerts del cap de setmana es van haver de suspendre per la pluja.

Havia d'arrencar el dijous amb l’anomenat Xupinasso (però es va haver de suspendre per les restriccions per risc d'incendi). Així doncs, el tret de sortida va ser directament amb la Cercavila, a càrrec de Geganters de la Bisbal, Músics i Dracs de la Bisbal, Geganters de Corçà i la Monèlia. La jornada va cloure a la plaça  Jaume I amb el concert de Banana Beach Trio.

L’endemà, divendres, la programació va continuar a la tarda a la plaça de l’Oli amb el XXIII Concurs de munyir vaques. De cara al vespre, l’Església de Sant Genís va acollir actuació d’art sonor a càrrec de Zepa. I el dia va cloure a la plaça Jaume I amb un sopar popular que, amb un balanç de 400 persones assistents, va servir de prèvia a l’aclamada obra de teatre ‘Festa grossa’, a càrrec de Fel Faixedes i Carles Xuriguera, que va relatar 25 anys de penes i glòries.

Dissabte a la tarda les Escoles Velles van acollir el Campionat de Botifarra organitzat per la Penya Blaugrana Monells. I al vespre l’activitat s’havia de traslladar a la plaça Jaume I, amb el concert infantil Reggae per Xics, el concert de versions a càrrec de Pelukass i, a mitja nit, una sessió de música enllaunada a càrrec d’Animal Show DJ. Els concerts van haver de cancel·lar-se per la pluja.

Diumenge també va quedar estroncat: es van poder fer les sardanes amb la Cobla Principal de Banyoles a la plaça Jaume I. Però la cloenda de la Festa Major de Monells que havia de fer-se al mateix escenari amb un concert del grup barceloní Mishima tampoc es va poder dur a terme.