La Palanca tornarà a ser el punt de sortida de la XXIII Marxa Isabel Vila

07/10/2022

Es tornarà a recordar la gesta que van fer Isabel Vila i un grup de veïns de Llagostera els quals van travessar les Gavarres per anar a socórrer els ferits del Foc de la Bisbal

El proper diumenge 9 d'octubre es tornarà a recordar la gesta que van fer Isabel Vila i un grup de veïns de Llagostera els quals van travessar les Gavarres per anar a socórrer els ferits de la revolta anomenada el Foc de la Bisbal contra el governador de Girona el 6 d'octubre de 1869. Aquesta gesta emblema de germanor entre els pobles de les Gavarres i de l'esperit republicà és reproduïda pels pobles de Llagostera, Calonge i la Bisbal. Diumenge es torna a proposar una versió més reduïda de la mà del Consorci Gavarres i diversos consistoris i entitats, una matinal on les persones caminants sortiran de cada poble i es trobaran totes les columnes al mig de les Gavarres.

Un any més, el grup de la Bisbal sortirà des de Cruïlles: a les 8 h a la Palanca. Es preveu arribar al mig de les Gavarres a les 11 h, entre el Puig d'Aiguabona i el de la Gavarres. S’hi trobaran les columnes dels tres pobles i es farà un homenatge a Isabel Vila, pedagoga i sindicalista, amb la cantada de la cançó composta per Antoni Mas.