La família Plana-Barceló, del restaurant Els Metges, rep el XXIV Premi Cirera d’Arboç

17/12/2020

El Consorci de les Gavarres va atorgar ahir un dels Premis Gavarres 2020 a la família Plana-Barceló, que regenta des de fa trenta anys el popular restaurant Els Metges, al cor de les Gavarres. Concretament va ser el XXIV Premi Cirera d’Arboç: un guardó que té la finalitat de valorar les accions directes i palpables dutes a terme en l’àmbit de les Gavarres i recompensar les persones físiques o jurídiques o bé els col·lectius que hagin contribuït amb la seva activitat a la conservació, la millora o la descoberta dels valors del massís. Enguany Ramon Plana, més conegut com a 'Mon' dels Metges, es jubila i l’empresa familiar continuarà gràcies al relleu generacional dels fills. Amb aquest premi es vol homenatjar la trajectòria d’aquesta família i encoratjar els fills en la continuïtat d’aquest peculiar projecte de vida. «Es tracta d’un guardó merescut a una família que viu, treballa, cuida, preserva, gestiona i sobretot s’estima les Gavarres», ha destacat el president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas.

L’acte de lliurament dels premis Les Gavarres va tenir lloc ahir, dimecres 16 de desembre, a l’Espai Ridaura de Santa Cristina d’Aro, i hi van participar el vicepresident primer de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas; l’alcaldessa de Santa Cristina d’Aro, Maria Lourdes Fuentes, i el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Saló. Va ser un acte de lliurament presencial, amb aforament reduït a l’Espai Ridaura de Santa Cristina, i el consorci també va anunciar els guanyadors del 30è premi Joan Xirgo, que es van endur el doctor en biologia Eudald Pujol i l’ambientòleg Oriol Baena. 

En l’acte també es va presentar el treball guanyador del 2018, sobre el poblament del massís a l’antiguitat per part d’ibers i romans, dels arqueòlegs Jordi Merino i Anna Vargas, i l’alcaldessa de Santa Cristina, amfitriona, va proposar que la “bona tasca de protecció” del Consorci de les Gavarres s’estengui al PEIN d’Ardenya i Cadiretes. També es va projectar l’audiovisual de la tercera edició del Festival Art & Gavarres, que es pot visitar fins al proper 31 de desembre, amb un total de quatre intervencions ubicades al municipi de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.


*Foto: Consorci de les Gavarres