La consulta ciutadana sobre l’aparcament a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura acaba en empat: s’hi podrà aparcar durant tot l’any excepte de juny a setembre

14/05/2021

Diumenge passat, 9 de maig, va finalitzar la consulta ciutadana vinculant referent a l’aparcament de vehicles a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura. El 39,07 % de les persones empadronades al poble (84 d’un total de 215) van dir-hi la seva i el resultat és un empat: el 50 % va dir que sí i el 50 % va dir que no. Dels que van dir que sí, el 54,76 % va dir que s’hi pogués aparcar sempre, mentre que el 45,24 % van escollir que de l’1 de juny al 30 de setembre no s’hi pogués estacionar. Es poden consultar els resultats i les estadístiques amb detall a través d’aquest enllaç a la plataforma de participació ciutadana en línia.

Atès l’empat i veient que és un debat ben latent entre veïns i veïnes de Sant Sadurní de l’Heura, el consistori ha apostat per desencallar la situació: es podrà aparcar a la plaça durant tot l’any excepte de l’1 de juny al 30 de setembre. Alhora, cal tenir present que es permetrà la càrrega i descàrrega sempre, inclòs el període de l’1 de juny al 30 de setembre. Es limitarà la velocitat dins el nucli antic de Sant Sadurní de l’Heura a 20 km/h i l’incompliment de les corresponent indicacions de circulació comportarà la sanció corresponent, competència del cos policial dels Mossos d’Esquadra. Properament el consistori col·locarà la senyalització corresponent a la plaça, indicant la zona d’aparcament establerta i la restricció de velocitat als accessos al nucli antic.

Durant 15 dies la ciutadania empadronada han pogut de manera presencial i de manera telemàtica. Les persones que volien participar-hi en línia ho han fet a través de la nova plataforma de participació ciutadana de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i, per votar, només calia el DNI i la data de naixement. D’altra banda, algunes persones han optat per votar presencialment a les dependències municipals. Cal tenir present que si algú votava telemàticament i presencialment, prevalia el vot telemàtic. 

La consulta ciutadana ve motivada per l’equip de govern de l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura amb la finalitat de definir els projectes que es podran escollir. L’objectiu final de la participació ciutadana és la implicació i la corresponsabilització de tots els agents en la construcció compartida d’allò públic. En aquest sentit, l’adquisició de la nova plataforma de participació en línia vol servir per incentivar la participació ciutadana al municipi.