L’Ajuntament demana no tirar petards a la plaça de la Torre de Cruïlles ni a menys de 500 metres de zones boscoses o camps

21/06/2022

Amb la revetlla de Sant Joan a tocar, l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, demana novament que, a Cruïlles, durant aquesta revetlla de Sant Joan, la pirotècnia es concentri a la plaça de la Creu i, en cap cas, a la plaça de la Torre de Cruïlles. La importància de no fer llançament de pirotècnia a prop de la Torre de Cruïlles respon a la preservació del valor naturalístic de l’espai, així com permetre la conservació del lloc per tal que espècies d’interès, com rapinyaires i ratpenats puguin continuar escollint-lo com a punt de refugi i reproducció.

Alhora es prohibeix tirar petards i coets a menys de 500 metres de zones boscoses o agrícoles ni en aglomeracions de persones. Es poden consultar els consells de la Generalitat de Catalunya a través d'aquest enllaç, tant per ajudar a minimitzar els riscos que comporten els petards i els que comporten les fogueres, riscos davant dels quals són vulnerables tant les persones com el medi natural.

El consistori, a més de voler desitjar bona revetlla de Sant Joan a tothom, fa una crida a respectar el descans dels veïns i veïnes del municipi, fent compatible la gresca i el divertiment propis d’aquestes festes, amb la tranquil·litat de la vida ciutadana.

*Foto: Anna Pascual