L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní reclama a la Generalitat un pla per fer el buidatge de l’abocador de Vacamorta

03/08/2020

Després que el Suprem dictaminés que s’havia de buidar l’abocador de Vacamorta, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat de termini fins el dimecres 5 d’agost a la Generalitat de Catalunya per tal que es designi un responsable de dur a terme la sentència de l’alt tribunal. La resolució satisfà l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, així com els més implicats en el tancament de l’abocador, el de la Bisbal d’Empordà i el de Corçà. Si bé veïns i veïnes veuen amb preocupació on aniran a parar els residus que s’extreguin de Vacamorta, els ajuntaments i la Plataforma Alternativa a l’Abocador de Cruïlles (PAAC) reclamen un pla per part de la Generalitat per fer efectiu el buidatge amb garanties.

El consistori reclama que es compleixi la sentència i que s’expliqui com es farà el buidatge. «Nosaltres només reclamem que es faci efectiva la sentència i que ens expliquin com ho pensen fer», ha declarat l’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, demanant que no es demori més el procés. En els darrers dies, alguns els ajuntaments de la zona han rebut una notificació per part del Departament de Territori per tal que facin informes mediambientals d’una proposta de buidatge. Tant de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura com el de la Bisbal han deixat clar que no es farà a nivell municipal perquè no es disposa de capacitat tècnica per fer-ho.