L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura dona suport a la Federació del Comerç de la Bisbal per tal que s’adeqüin les restriccions al territori

05/03/2021

L’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura dona suport a l’escrit presentat per la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà que denota la realitat que s’està vivint al Baix Empordà i, alhora, el farà al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per tal de poder treballar en una solució conjunta. En aquest sentit, el consistori insta al Govern a adequar les mesures de protecció sanitària a la realitat de cada territori de Catalunya: «Moltes de les mesures preses a nivell general deixen de tenir sentit quan les extrapolem a nivell comarcal», argumenta el decret d’alcaldia.

Secundant l’escrit de la Federació de Comerç de la Bisbal d’Empordà, el consistori també demana que es tingui en compte la realitat del Baix Empordà, igual que la d’altres territori del país: «Quan parlem de mobilitat de les persones, no té res a veure amb la realitat de les comarques que configuren l’àrea metropolitana i d’altres grans ciutats on es concentra la major part de la població de Catalunya, a l’hora de racionalitzar l’aplicació de les mesures sanitàries que es van disposant en cada moment», detalla l’acord municipal. En aquest sentit, l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura també demana que aquesta realitat es tingui en compte també pel que fa a l’activitat esportiva, educativa i en l’àmbit de la restauració.

L’escrit de la Federació del Comerç de la Bisbal d’Empordà demanava explícitament al alcaldes del Baix Empordà, que donessin «un cop de mà, un cop més, amb aquesta situació que s’està fent absolutament insostenible pel comerç baix empordanès». L’entitat bisbalenca, conscient de la dificultat de prendre decisions referents a les restriccions per la situació sanitària derivada de la COVID-19, demanava «aire per poder seguir treballant», alhora que assegura que tots els comerços respecten les mesures sanitàries. «Demanem poder obrir els nostres negocis decidint cadascú l’horari que més li convingui dins els horaris on no s’apliqui el toc de queda: de les 6 fins les 22 h», sol·licitava l’entitat. El document de la Federació del Comerç ara ja compta amb el suport explícit de l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.

Informació addicional