Jornada de vacunació contra la grip al Consultori de Sant Sadurní de l'Heura i de Monells

09/11/2021

Amb l'eslògan 'Aquest hivern no t'arrisquis, vacuna't ara contra la grip', ja fa unes setmanes que s'ha iniciat la campanya de vacunació contra la grip al Baix Empordà i s'allargarà fins al dia 31 de gener de l'any vinent. Serà el proper dimecres 17 de novembre quan es farà una jornada de vacunació contra la grip al municipi: al Consultori de Sant Sadurní de l'Heura (plaça de la República, 8), de 9 a 10.30 h; i al de Monells, de 11.30 a 13 h, dedicat a persones majors de 60 anys i a persones menors de 60 amb factors de risc.

Tant els majors de 60 anys com els menors d'aquesta franja d'edat però amb factors de risc, també poden vacunar-se demanant cita prèvia a través del web citasalut.gencat.cat. Si es prefereix, es pot acudir al punt vacunal de la seva ABS de referència sense cita prèvia. Aquest any, s'aprofitarà als majors de 70 anys per oferir-los la 3a dosi de la vacuna COVID19. Per això, els horaris s'han realitzat diferenciant aquestes dues franges d'edat.

La vacunació a la ciutadania i als professionals
El 2020, es van vacunar un total de 14.537 persones de les 4 ABS que suposava el 47,5% de la població diana. Paral·lelament a la campanya a la ciutadania, el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de SSIBE també realitza una campanya de vacunació interna a tots els professionals sanitaris, ja que també és un dels col·lectius diana que poden ser transmissors del virus. En total el 2020 es van vacunar 927 treballadors i treballadores, que suposa el 50,7% de tots els nostres treballadors. Per col·lectius, es van vacunar 229 infermeres, 215 metges/sses, 181 auxiliars d'infermeria, entre altres.