Joan Reig en concert a la plaça de la Torre de Cruïlles en el marc del cicle de concerts A peu de Gavarres

01/06/2021

La represa de les activitats culturals segueix deixant petjada aquesta primavera al municipi i aquest dissabte continua a la plaça de la Torre de Cruïlles el un nou cicle de concerts A peu de Gavarres. Si bé Clàudia Cabero va fer el tret de sortida dissabte passat, aixoplugant l'actuació a la Sala de Cruïlles, aquest dissabte arriba el torn de Joan Reig, bateria d’Els Pets i també membre d’altres formacions com Refugi o Tàrraco Surfers. Reig va presentar el seu primer disc l'any 2018 com a cantant en solitari després de més de 35 anys sobre els escenaris. Oferirà un recull de cançons que són un resum d’allò que interpreta en els seus concerts: peces pròpies noves, d’altres d’Els Pets readaptades i també versions d’artistes que l’han marcat com a músic i persona. En format de trio aconsegueix crear un ambient únic i perfecte per gaudir durant una estona de les històries contades i cantades.

El concert serà a les 20 h i les entrades tindran un cost de 2 euros: es poden adquirir a través d’aquest enllaç, o presencialment a les dependències municipals. Cal tenir present que, atesa la situació sanitària actual enguany no hi haurà servei de bar, l’aforament serà limitat i caldrà fer ús de mascareta i compliment de les mesures corresponents per evitar a el contagi de COVID-19.

I la setmana vinent, dissabte 12 de juny, culminarà el cicle A Peu de Gavarres Miquel Abras a Sant Sadurní de l'Heura, a la plaça de la República (ja hi ha totes les entrades exhaurides). Les propostes que configuren el cartell són properes, de música d’autor. Es van celebrant a espais amb essència única mentre es pon el sol: i és que el nom A peu de Gavarres no és gens casual. 

L’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Dani Encinas, a la roda de premsa de presentació de la proposta va donar les gràcies a les associacions del municipi: «És gràcies a les entitats locals que el consistori ha apostat per engegar el projecte». L’alcalde, que també va fer esment de la projecció de creixement de la proposta, també va remarcar que la recaptació de les entrades anirà destinada a un projecte pedagògic que es desenvoluparà a les escoles del municipi. «Serà una proposta educativa musical que es definirà més endavant amb la col·laboració dels centres educatius del municipi i que, de ben segur, serà ben profitosa per a la comunitat estudiantil de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura», va concloure Encinas.

Un cicle de concerts amb projecció de futur i vocació de creixement
El cicle musical, organitzat per l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i la promotora DMusical, també compta amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres. I és que la proposta neix amb projecció de futur i creixement amb la voluntat d’esdevenir una cita anual assenyalada a les Comarques Gironines. Alhora que oferirà propostes musicals de proximitat mentre es pon el sol, brindarà l’oportunitat de descobrir racons idíl·lics del municipi amb la característica comuna de ser, tal com el nom indica, a peu de Gavarres. En aquest sentit, de cares a edicions futures, el cicle contempla emplaçaments a peu de Gavarres.