‘Ferida pel llamp del geni’: doble proposta teatral sobre Víctor Català a càrrec grup Sensedormir a Sant Sadurní de l’Heura

20/05/2021

El grup de teatre Sensedormir de l'entitat La Concòrdia enguany ofereix dues propostes teatrals sobre la vida i l'obra de Víctor Català, amanida amb ball i cançons que es cantaven a l'Escala a la seva època. Ambues propostes es faran al parc que hi ha al costat de l’Escola la Pedra Dreta de Sant Sadurní de l’Heura. Les entrades anticipades per cada proposta valen 5 euros i es poden adquirir al Cafetí de la Concòrdia.

La primera es titula ‘Ombres i la Víctor' tindrà lloc aquest dissabte 22 de maig, a les 20.30 h. Partint d'un text extret del programa de Sense Ficció de TV3 'La Víctor', l'obra es presenta com una entrevista a l'autora, alhora que va desgranant la seva vida i obra. 

La culminació de 'Ferida pel llamp del geni' serà el dissabte 29 de maig, també a les 20.30 h, amb una representació a 4 veus dels monòlegs de Víctor Català 'Cartes'. Publicat poc després del gran escàndol de la infanticida, la peça s'apropa més a la comèdia que no pas al drama. 

El grup de teatre Sensedormir és el grup de teatre no professional de l’entitat La Concòrdia, creada el 1919 , del poble Sant Sadurní de l’Heura. L’agrupació està formada per un total de 27 persones, de totes les edats: des de la més gran, que té 83 anys, fins a nenes i nens del poble que hi participen des de ben petits. Les funcions compten  amb la col·laboració de La Concòrdia i es pot consultar el programa a través dels documents adjunts a aquesta publicació.