Fer compostatge casolà pot arribar a reduir fins a un 10 % la taxa municipal de recollida de residus

14/01/2021

El compostatge casolà es considera una de les eines principals de minimització dels residus municipals en zones rurals o en habitatges horitzontals amb jardí. Per promocionar el compostatge casolà, el Consell Comarcal du a terme xerrades d’informació i assessorament a aquelles persones o comunitats interessades a compostar les restes de la fracció orgànica amb les del jardí. A més, el Consell Comarcal del Baix Empordà facilita el compostador, una guia, així com el contacte directe amb els educadors ambientals, sigui per visites, telèfon, correu electrònic o facebook. 

A nivell municipal, a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, la ciutadania que composti les seves restes orgàniques i de jardí pot obtenir un estalvi important a la taxa municipal de recollida de residus, que pot arribar fins a un 10 % de descompte. Per a més informació i sol·licitud del compostador es pot consultar aquest enllaç al web del Consell Comarcal del Baix Empordà

D’altra banda, seguint aquest altre enllaç es poden consultar la campanya municipal per millorar i promoure el reciclatge a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.