Ernest Prana, Julien i Gemma Humet actuaran al cicle de concerts A Peu de Gavarres 2025

15/05/2025

Serà durant 3 dissabtes consecutius a diferents places del municipi: els dies 14, 21 i 28 de juny

Arriba la 5a edició del cicle de concerts A peu de Gavarres. Durant tres dissabtes consecutius, del 14 al 28 de juny, diferents espais de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, aniran acollint actuacions musicals. Ernest Prana, Julien i Gemma Humet són els noms que configuren el cartell. Un any més oferirà propostes properes de música d’autor que se celebraran a espais amb essència única mentre es pon el sol (a les 20 h): i és que el nom A peu de Gavarres no és gens casual. El cicle, organitzat pel consistori amb la producció de DMusical i la col·laboració de la Diputació de Girona, referma l’objectiu de barrejar propostes musicals acústiques i de proximitat amb emplaçaments a peu de les Gavarres esdevenint un maridatge entre el medi natural i la música (En cas de pluja les actuacions es faran a la Sala de Cruïlles). 

Aquest matí s’ha presentat el cartell d’enguany a la plaça de la Torre de Cruïlles. La roda de premsa que ha comptat amb la participació de l’alcalde del municipi, Dani Encinas; el promotor del cicle A Peu de Gavarres, Roger Vidal; i l’artista Julien Leone, que venia d’oferir un taller a l’alumnat de l’Escola la Pedra Dreta de Sant Sadurní de l’Heura i l’Escola Les Gavarres de Cruïlles. «Continuem fent una aposta per la música en català i la cançó d’autor i de proximitat», ha explicat el promotor del cicle, Roger Vidal. «Cadascuna de les propostes programades representen diferents espais dels país», ha afegit. 

L’alcalde Dani Encinas, satisfet d’haver assolit cinc edicions del cicle, ha volgut remarcar que el projecte va néixer per tal de «revitalitzar les places del municipi». Alhora ha posat en valor el fet que A Peu de Gavarres permeti «potenciar l’entorn i fer conèixer racons dels pobles». Encinas ha posat en valor la ferma implicació de les escoles del municipi i les AFA, que hi col·laboren i fan que A Peu de Gavarres vagi més enllà d’un cicle de concerts i que, alhora, també aporti contingut pedagògic als infants del municipi.

Encetarà la proposta Ernest Prana a la plaça de la Torre de Cruïlles, el dissabte 14 de juny: amb una connexió única amb el seu públic, amb unes seves cançons, que parlen de la vida quotidiana i les emocions. Ernest Prana posarà de manifest com s’ha consolidat com una de les veus emergents del pop en català. 

La programació continuarà el 21 de juny a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura  plaça del Castell de Monells amb un concert de Julien Leone. Julien és cantant nord-català que ha captivat el cor del públic a partir de la seva participació en programes de televisió tan populars com Euforià i Zenit, emesos per 3Cat. Amb un estil únic que fusiona la música moderna amb les arrels de la cultura catalana, ha aconseguit connectar amb una àmplia audiència que aprecia la seva passió i dedicació.

I el cicle clourà el dissabte 28 de juny a la plaça del Castell de Monells amb Gemma Humet. Humet, cantant i pianista, és una de les veus amb més llum i personalitat del panorama català actual. Amb un repertori de cançons pròpies amb altres cançons que són significatives per a ella, és una de les artistes que més clarament ha impregnat la seva obra amb l’essència de la cançó d’autor i protesta que tants bons fruits ha donat als Països Catalans al llarg de les darreres dècades.

El projecte pedagògic A Peu de Gavarres
Amb la voluntat de ser una programació transversal i amb la implicació de les entitats del municipi. Des de la primera edició s’ha treballat amb una proposta educativa musical amb la col·laboració de les escoles del municipi i de l'associació de famílies dels diferents centres educatius. «Enguany la part pedagògica del cicle anirà a càrrec de l’artista de Banyuls, Julien Leone, que servirà per explicar la situació del català més enllà de les fronteres institucionals», ha explicat Roger Vidal.
Fins ara les activitats havienn sigut la del taller de ioga i moviment NURCABA amb l’escola bressol de Monells i els cursos d’educació infantil de les escoles de Cruïlles i Sant Sadurní, la cançó col·laborativa que els centres educatius van fer amb el cantautor Cesk Freixas i el treball sobre l’obra de Jacint Verdaguer amb Arnau Tordera o bé la realització d’un videoclip de Guillem Roma protagonitzat pels alumnes de les escoles.