El permís de crema, només disponible en casos concrets

28/11/2023

Cal tenir present que en cap cas es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o restes que no provinguin d’explotacions agràries

Fins el 14 de març de l’any vinent es pot sol·licitar, sempre i quan sigui a menys de 500 metres de terreny forestal, el permís per a fer focs d’esbarjo (foguera, foc a terra, foc de llenya o similars) i cremes agrícoles. Sempre que es necessiti fer foc, ja sigui per neteja de marges o rostolls o per eliminar restes de brossa tallada, carbó, etc., com per actes culturals en el que intervingui el foc (arrossades, barbacoes, etc.) és obligatori disposar del corresponent permís.

Cal comunicar al consistori els focs d’esbarjo per a persones físiques i jurídiques i cremes de restes vegetals agrícoles per a persones físiques o jurídiques que tinguin una explotació agrària i estiguin subjectes a la declaració agrària (DUN). Una de les novetats és que s’ha de comunicar l’hora d’inici i final de l’activitat. L’horari ha de ser comprès entre les 6 i les 18 h. A més, la plataforma només permet comunicar un foc d’esbarjo de durada de dos dies consecutius.

Cal tenir present que en cap cas es poden cremar restes de jardineria, restes silvícoles o restes que no provinguin d’explotacions agràries. Per aquests casos també cal demanar una autorització específica al consistori. 

Per a més informació es pot contactar directament amb l'Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura.