El Gat Bornaix celebra el 15è aniversari tornant exitosament a Sant Miquel de Cruïlles

06/06/2023

El festival va oferir concerts de Remei de Ca la Fresca i Selva Nua, juntament amb una exposició i visites al Monestir: a través d'aquesta publicació se'n poden veure fotografies cedides per Anna Pascual

Després de dues edicions miolant des de la plaça de la Torre de Cruïlles, aquest diumenge passat el festival El Gat Bornaix va celebrar el seu 15è aniversari amb una exitosa tornada a casa, omplint de públic Sant Miquel de Cruïlles. Ho va fer amb una programació que va arrencar a les 17 h amb visites guiades al Monestir i l’exposició ‘Punk Recycling’, a càrrec de Quim Rifà. El plat fort del festival va ser a partir de les 18 h, amb doble ració de concerts: Selva Nua i Remei de Ca la Fresca. 

D’una banda, el trio Selva Nua, procedents de diferents pobles de la rodalia de Lleida, va presentar ‘Momentani’ (Bankrobber), un àlbum debut carregat de sonoritat pop amb influències soul i picades d'ullet a la música lo-fi, lletres introspectives i evocadores, melodies singulars, sintetitzadors nostàlgics, guitarres mesurades, línies de baix emblemàtiques i bateries tenaces. Al seu torn, Remei de Ca la Fresca, sorgits del Montseny, van presentar la seva proposta de rock visceral que festeja amb el folklore i l’electrònica de baixa fidelitat: poesia feréstega i psicodèlia passada de voltes.

*Fotos: Anna Pascual