El Defensor de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura va tramitar un total de 29 queixes durant el 2021

18/03/2022

El passat dijous 10 de març el Ple Municipal Ordinari de l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura va comptar amb la participació d’Eduardo Vara, defensor dels veïns i veïnes del municipi. Vara va presentar el seu informe anual i ja es pot consultar en línia a través d’aquest enllaç als documents adjunts a aquesta publicació: «Des de la meva perspectiva com a defensor del municipi, crec que, en general, la població valora positivament les iniciatives de l'ajuntament per a millorar la condició dels nostres nuclis». «Crec que el municipi està ben atès i cuidat, s'escolta els veïns i es respecten els seus drets», va explicar Eduardo Vara.

Lògicament, però, com a Defensor del municipi durant l’any 2021 va fer un total de 29 actuacions, de les quals 6 van ser queixes i reclamacions, una dotzena van ser consultes i assessorament, i un total de 9 van ser a mode de col·laboració i mediació. «Del total d'aquestes actuacions, 5 van se promogudes d'ofici pel mateix Vara, com a Defensor, alhora que 22 a instàncies van procedir directament de la ciutadania».

Vara va assistir al Ple municipal acompanyat de Francesc Mateu, director executiu del Fòrum, associació que agrupa a totes les defensories/sindicatures locals. No és titular de cap sindicatura, sinó la persona precisament designada pel Fòrum pe dirigir la institució amb la supervisió de la Junta Directiva i d'acord amb les directrius de l'assemblea. Va venir a la presentació com a senyal de reconeixement al municipi per tenir la institució del Defensor del municipi, la qual cosa és atípica en municipis petits. En aquest sentit, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura és el municipi de menys població de Catalunya que compta amb aquesta figura.