El 17 de novembre arriba 21a Fira-Exposició del Bolet de Sant Sadurní de l’Heura

07/11/2024

Durant tota la jornada oferirà un ampli ventall d’activitats vinculades al món boletaire

El proper diumenge 17 de novembre arriba la 21a Fira-Exposició del Bolet de Sant Sadurní de l’Heura. Novament organitzada per la Societat Recreativa La Concòrdia, durant tota la jornada hi haurà un ampli ventall d’activitats vinculades al món boletaire.

Enguany, però, com que la temporada ho permet, l’activitat arrencarà el dia abans, dissabte 16 de novembre. Serà a partir de les 16 h a la sala de la Concòrdia. Es farà recepció de bolets recollits pels diferents col·laboradors de l’Exposició de Bolets. Es demana a tots els recol·lectors/es que es cullin sense tallar-los i que es guardin sense apilar, preferentment en caixes de fruita.

El dia de la Fira-Exposició del Bolet, diumenge, l’activitat començarà ben d’hora: a partir de les 9 h del matí arrencarà l’esmorzar popular a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura i la fira de productes artesans o lligats al món dels bolets. A les 10 h quan es farà la inauguració de l’Exposició de Bolets a la sala de la Concòrdia i, cal tenir present que durant tot el matí es projectarà el visual ‘Els bolets’, preparant per en Josep Maria Vidal. A les 10.30 h se celebrarà la missa solemne a l’Església de Sant Sadurní de l’Heura. 

A la plaça de la República, de cara al migdia, a les 12 h es farà un Vermut Musical amb el grup COI Montgrons. És grup de versions de cançons populars de cançons tradicionals catalanes i temes de taverna amb una base d’instruments acústic i una secció de vents a la catalana amb la gralla, tenora i saxo baix. No hi faltaran clàssics del seu repertori, com ‘Rondes de vi’, ‘Collsacabra’, ‘A collir per pebrots’, ‘Lola la Tavernera’ o ‘El monstre de Banyoles’.

Establiments col·laboradors en l’elaboració dels plats de la cuina del bolet
La celebració boletaire enguany compta amb la col·laboració dels restaurants del municipi Can Met Viu, Cal Carreter, El Roura Blanc i Els Metges. També hi participen les carnisseries bisbalenques Can Raliu i Can Quim Matas.