Divendres jazzístic a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura

28/07/2023

La vetllada inclourà un concert de Gili-Romaní Hot Jazz Cats i una presentació del llibre ‘Conèixer el jazz’ de Ricard Gili

El proper divendres 4 d’agost la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura acollirà una vetllada d’allò més jazzística. I és que hi haurà dues activitats vinculades en aquest estil musical. La programació arrencarà a les 21 h amb la presentació del llibre ‘Conèixer el jazz’ de Ricard Gili: una introducció amena i senzilla per entendre, escoltar i gaudir d'una música que ha conquistat el món.

A partir de les 22 h, tindrà lloc el concert Gili-Romaní Hot Jazz Cats. El trompetista Ricard Gilli i el clarinetista Oriol Romaní són dos dels músics més reconeguts dins l’àmbit del jazz clàssic a Catalunya. Han compartit militància a bandes com Jimmy Rena Trio, New Orleans Blue Stompers, Barcelona Swing Serenaders o la pròpia Locomotora Negra. Sota l’esperit del hot jazz, acompanyats d’una excel·lent base rítmica, oferiran una vetllada farcida de blues, espirituals i estàndards dels anys 20, 30 i 40 de Nova Orleans, Chicago i Nova York, així com algun tema de collita pròpia, amb una formació completada pel pianista Federico Mazzanti, Josemi Moraleda al contrabaix i Xavi Hinojosa a la bateria.

El protagonista de la nit, Ricard Gili, nascut a Barcelona l’any 1948, a més d’escriptor i divulgador jazzístic, és membre fundador i director de La Locomotora Negra. Al capdavant d’aquest reconegut grup ha actuat arreu de l’estat i d’Europa, alhora que ha estat el càrrec del Festival de Jazz de la Costa Brava durant més d’una dècada i és president de la Fundació Privada Catalana Jazz Clàssic.