Diàleg de ‘Passions’ (de Verges i de Bach) al Monestir de Sant Miquel de Cruïlles

05/04/2023

Serà el dissabte 22 d'abril i comptarà amb la narració d’Enric Arquimbau, el baríton Xavier Mendoza i el pianista Marçal Font, alhora que Quim Bonal dirigeix el Cor de l'Empordà

El proper dissabte 22 d’abril, a partir de les 17 h, vigília de Diada de Sant Jordi, el municipi acollirà la representació de Passions segons Sant Joan de J.S. Bach i Verges que ha produït el mateix Cor de l'Empordà. L’actuació comptarà amb la narració d’Enric Arquimbau, el baríton Xavier Mendoza i el pianista Marçal Font, alhora que Quim Bonal dirigeix el Cor de l'Empordà. Les entrades tindran un cost de 5 euros (es poden adquirir anticipadament a l'Ajuntament i, el mateix dia de la funció, a taquilla).

«L'espectacle que oferim pretén establir un diàleg sincer entre l'expresssió cultural realitzada des del refinament propi de les elits amb la tradició popular que d’antuvi intenten explicar-relatar els fets ocorreguts fa més de dos mil·lennis a Jerusalem», explica el Cor de l’Empordà. I és que, Passió versus Passió: un diàleg possible, relata fets que« clarament han marcat la cultura de la civilització occidental en tots els àmbits». Bach incorpora en aquesta gran obra del barroc alemany la participació del poble usant cants que aquest coneixia en forma d’himnes interpretats dins la litúrgia luterana. «A partir de l’ús que Bach fa dels cants populars que vam idear aquesta representació, unint el què passa a Verges cada Dijous Sant de manera ininterrompuda des de fa segles, amb una de les obres cabdals de la música de tots els temps», resumeixen.