Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura vol frenar els abocaments incívics

24/03/2022

Segueixen essent freqüents els abocaments incívics de residus (com els que es poden visualitzar a les imatges adjuntes a aquesta publicació), l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura continua treballant per aturar aquests episodis. Un dels objectius del consistori és acabar amb aquest ús incívic que es fa dels contenidors i de l’espai públic perquè les males praxis fan que es degradi l’entorn visual. En aquest sentit,  a diversos contenidors del municipi ja es van marcar i es van instal·lar cartells que assenyalen que cal fer-ne un bon ús. 

El no compliment de les normes establertes pel que fa a la correcta disposició dels residus i les escombraries, suposen un increment en el cost de la despesa de neteja, que s’afronta amb diners de la ciutadania. És per això que l’equip de govern vol fer un pas més, i davant aquells casos en què els veïns, veïnes i comerços deixin escombraries, cartons i andròmines en els llocs no indicats, es farà una recerca per trobar-ne la persona infractora i es procedirà a imposar la sanció corresponent.

D’altra banda també cal recordar la obligatorietat de la recollida de les deposicions canines i de portar lligats els gossos amb corretja. La presència d’excrements de gossos a la via pública del municipi és una de les principals queixes ciutadanes. És freqüent trobar excrements de gossos en llocs propers a escoles, parcs infantils, zones verdes i en molts carrers i camins de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. Hi ha la falsa creença que deixar els excrements en zones verdes o sense urbanitzar és correcte perquè es creu que, fins i tot, és positiu com a adob. Però els excrements s’han de recollir sempre.