Conveni entre l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i l’entitat Natura Empordà per promoure visites guiades i rutes per descobrir el patrimoni natural i etnològic

18/01/2022

Ja fa temps que l’entitat Natura Empordà, de la mà del guia Oriol Bassa, va duent a terme diverses visites guiades, tallers i rutes per descobrir el patrimoni natural i etnològic de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. Per tal d’oficialitzar la relació entre el consistori i l’associació s’ha fet signatura d’un conveni que ho estipula: cada any es faran visites guiades (d’entre 1 i 3 hores) als nuclis històrics del municipi per a la descoberta de la història, la natura i el paisatge.

A més, d’acord amb el conveni, també es faran itineraris a peu de descoberta de la natura i història del paisatge. En aquest sentit, a través del portal turístic del municipi Visit CMSS, ja es poden consultar tres noves rutes turístiques (també disponibles al perfil municipal de wikiloc). Són les següents: Ruta circular de Sant Sadurní de l'Heura a Monells per les planes amables i els retalls de bosc mediterrani; Monells, Cruïlles i Sant Miquel de Cruïlles per camins medievals; i Ruta circular de Sant Sadurní de l'Heura a Sant Joan de Salelles pels boscos i planes agrícoles del Daró.

A més a més, l’associació oferirà una visita guiada de descoberta del medi natural. Natura Empordà és una entitat independent i sense ànim de lucre que treballa per preservar i millorar el medi ambient i fer divulgació del patrimoni natural i cultural, alhora que fa activitats d’educació i sensibilització ambiental.