Comencen les obres d’un nou vial de sortida per l’est del Puigventós de Cruïlles

04/11/2021

Ahir, dimecres 3 de novembre, van arrencar les obres del projecte d’execució del vial de sortida per l’est del Puigventós de Cruïlles. Aquesta actuació forma part d’un projecte endegat la legislatura anterior i oferirà una nova via de sortida de la urbanització. Preveu la definició d’una traça que connectarà al Puigventós pel costat est fins a la cruïlla del camí d’accés a la C-66 dels nuclis de Corçà i la Bisbal d’Empordà, amb una allargada d’uns 425 metres.

El projecte preveu un traçat circularà entre límits de propietats per minimitzar l’afectació a les propietats privades. Alhora, requereix la recuperació de l’antic traçat amb l’esbrossada de la massa vegetal que ha anat creixent pel seu desús. Setmanalment s'anira efectuant visites d'obres per anar revisant el seu desenvolupament i que es controlin els terminis: el consistori anirà informant de com avança l'actuació.

Es preveu una secció teòrica de 5 metres d’amplada amb dues cunetes, una a cada banda del camí de 1,5 metres. Tot i això, el projecte preveu poder-les reduir si les afectacions mediambientals ho requereixen. Es preveuen dos espais de circulació, per una part un sentit per vehicles de sortida del nucli i un carril bici i vianant dins la mateixa secció. Els acabats es faran amb mescal d’aglomerat asfàltic en calent.