Clàudia Cabero fa el tret de sortida del cicle de concerts A peu de Gavarres a la plaça del Castell de Monells

20/05/2021

La represa de les activitats culturals segueix deixant petjada aquesta primavera al municipi i aquest dissabte arrenca a Monells el un nou cicle de concerts A peu de Gavarres. El tret de sortida anirà a càrrec de Clàudia Cabero, que presentarà l'espectacle musical 'Ària', acompanyada del baixista Guillem Aguilar. La cantautora barcelonina oferirà un repertori de melodies tradicionals, cançons prestades del lied català i poemes musicats de diferents gèneres i autors; cançons que beuen de la poesia, de la litúrgia i de la trobadoria, sense barreres de gènere o d’època. El públic assistent a la vetllada, doncs, viurà un imaginari musical sonor popular i familiar incorporant música clàssica, coral, tradicional d'arreu. Tot, passat pel sedàs dels dos músics: interpretat amb la veu càlida de volguda matriu mediterrània de Cabero i la sensibilitat a les cordes del baixista Guillem Aguilar. 

Durant tres dissabtes consecutius, del 29 de maig al 12 de juny, diferents places de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, aniran acollint actuacions musicals. Les propostes que configuren el cartell són properes, de música d’autor. S'aniran celebrarant a espais amb essència única mentre es pon el sol: i és que el nom A peu de Gavarres no és gens casual. 

Després de la proposta la Clàudia Cabero a la plaça del Castell de Monells, el dissabte 5 de juny la seguirà Joan Reig a la plaça de la Torre de Cruïlles. I clourà el cicle el bisbalenc Miquel Abras a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura. Tots els concerts seran a les 20 h i les entrades tindran un cost de 2 euros: es poden adquirir a través d’aquest enllaç, o presencialment a les dependències municipals. Cal tenir present que, atesa la situació sanitària actual enguany no hi haurà servei de bar, l’aforament serà limitat i caldrà fer ús de mascareta i compliment de les mesures corresponents per evitar a el contagi de COVID-19.

L’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Dani Encinas, a la roda de premsa de presentació de la proposta va donar les gràcies a les associacions del municipi: «És gràcies a les entitats locals que el consistori ha apostat per engegar el projecte». L’alcalde, que també va fer esment de la projecció de creixement de la proposta, també va remarcar que la recaptació de les entrades anirà destinada a un projecte pedagògic que es desenvoluparà a les escoles del municipi. «Serà una proposta educativa musical que es definirà més endavant amb la col·laboració dels centres educatius del municipi i que, de ben segur, serà ben profitosa per a la comunitat estudiantil de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura», va concloure Encinas.

Un cicle de concerts amb projecció de futur i vocació de creixement
El cicle musical, organitzat per l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i la promotora DMusical, també compta amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres. I és que la proposta neix amb projecció de futur i creixement amb la voluntat d’esdevenir una cita anual assenyalada a les Comarques Gironines. Alhora que oferirà propostes musicals de proximitat mentre es pon el sol, brindarà l’oportunitat de descobrir racons idíl·lics del municipi amb la característica comuna de ser, tal com el nom indica, a peu de Gavarres. En aquest sentit, de cares a edicions futures, el cicle contempla emplaçaments a peu de Gavarres.