Bon balanç de la Festa Major de Cruïlles: dissabte exitós i diumenge marcat per la pluja

10/05/2022

Cruïlles va celebrar aquest cap de setmana una Festa Major com les d’abans de la pandèmia de COVID-19 i l’associació Els Senglars de Cruïlles, entitat organitzadora, en fa una bona valoració. El poble va viure un cap de setmana amb un ampli ventall d’activitats programades per gent de totes les edats.

La jornada va arrenca dissabte en una jornada acompanyada pel bon temps i amb molta gent a totes les activitats. A les 16.30 h, va arrencar amb l’obra de teatre infantil ‘Arrelats a la Terra’, a càrrec de l’alumnat de l’Escola Les Gavarres la Sala de Cruïlles. Va continuar amb una xocolatada a les 17.30 h, seguida d’una actuació d’animació infantil de la mà del músic Albert Such. Després va tenir lloc una cercavila pels carrers del poble, que va culminar amb un sopar popular amb entrepans freds i calents: la gran afluència de gent va exhaurir l’abastiment que havia calculat l’organització. El dissabte va culminar amb un concert de l’Último Veneno, DJ Torrebruno i DJ Sam&Rebo.

El diumenge va ser marcat per la inestabilitat meteorològica i la pluja va fe la guitza durant tot el dia. Al matí, feta la Missa Solemne i la pujada a la Torre, van arrencar les sardanes amb La Principal de Banyoles a la plaça de la Torre: no va poder acabar l’actuació a causa de la pluja. La Festa Major de Cruïlles va haver de cloure a la Sala de Cruïlles i a tarda s’hi va aixoplugar un concert a càrrec de Manzau i Xarim Aresté: «Pensem que el canvi de localització va fer que hi hagués menys afluència de gent», han explicat des dels Senglars. «Tot i això molt contents amb el resultat finals i amb les actuacions i activitats escollides per Sant Ponç», ha conclòs l’entitat organitzadora.