Arrenca la vacunació contra la COVID-19 a la ciutadania de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura

25/02/2021

Ja ha començat la campanya de  vacunació contra la COVID-19 a la ciutadania de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura. Concretament s'ha començat amb les persones amb gran dependència, amb grau II i III reconegut i els seus cuidadors i cuidadores més directes majors de 55 anys prioritàriament. Es calcula que, a tot el Baix Empordà, seran unes 400 persones dependents, a banda de les cuidadores. No cal que truquin i es posin en contacte amb el CAP Doctora Casaponsa de la Bisbal, ja que es contactarà directament amb aquestes persones per tal de citar-les per a l’administració de la vacuna. La vacunació es durà a terme als respectius consultoris de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. En el cas de persones amb mobilitat reduïda l'equip sanitari fa la vacunació directament als vehicles corresponents.

A banda, les persones dependents que segueixen el programa d’atenció domiciliària que no es puguin desplaçar, seran vacunades al seu domicili. A partir de la primera setmana de març, s’iniciarà la vacunació del col·lectiu de persones majors de 80 anys. Tampoc cal que es posin en contacte amb el seu CAP, ja que rebran la citació per a la vacunació.

Vacunació de personal de centres educatius
A partir de dijous, 25 de febrer, s’habilitarà el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge com a punt de vacunació per al personal que treballa en centres educatius. Es tracta de l’únic punt habilitat al Baix Empordà.

Tot aquest col·lectiu podrà vacunar-se voluntàriament entre dijous i divendres. Prèviament hauran rebut un enllaç on podran escollir dia, hora i punt de vacunació. En acabat aquest col·lectiu, el mateix espai es destinarà per a la vacunació d’altres col·lectius professionals.

La vacuna contra la COVID-19
L’estratègia de vacunació contra la COVID-19 la marca el Departament de Salut en funció de la disponibilitat de vacunes i la prioritat dels col·lectius a vacunar. Cal destacar que hi haurà vacunes per a tothom i s'informarà adequadament quan arribi el moment de vacunar a cada col·lectiu.

Vacunar-se contra la COVID-19 protegeix davant del virus. És un acte individual i voluntari però amb un gran impacte per a tota la societat. De tota manera, no s’ha demostrat que eviti la possibilitat que les persones vacunades portin el virus al nas i la gola. Això suposaria un risc de contagi, encara que molt més petit que si es tingués la malaltia. És per això que és molt important continuar mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant la COVID19: distància de seguretat, higiene de mans, mascareta i ventilació dels espais. Es pot consultar més informació sobre la vacunació a través del document adjunt.