Alumnat de l’Escola La Pedra Dreta de Sant Sadurní de l’Heura visita el Mas Casas de Cruïlles per participar a l'enregistrament d'un programa d’experiments de SX3

24/01/2024

L'alumnat hi va tenir un paper protagonista i el capítol s'emetrà la primavera venint

El passat dimarts 5 de desembre l'alumnat de cicle superior de l’Escola La Pedra Dreta de Sant Sadurní de l’Heura va visitar el Mas Casas de Cruïlles per gravar un programa d’experiments, que s'emetrà la primavera venint al canal SX3 de la CCMA. L'alumnat hi va tenir un paper protagonista: van fer preguntes i també diàlegs. També hi havia altres actors i actrius, el director i el seu ajudant, càmeres i els tècnics de veu i de so. «Va ser una experiència molt interessant, perquè a l’escola estem duent a terme el Projecte del Cinema i això ens va permetre viure en directe l’experiència d’una gravació», expliquen des del centre educatiu. Les escenes van haver de ser repetides diverses vegades i l'activitat va durar un total de 8 hores. 

Algunes de les reflexions que va fer l'alumnat després de l'activitat són que «Tot està preparat: saben què passarà en tot moment».  La proposta va ser «una bona oportunitat i va ser molt divertit veure les càmeres en viu». «Havíem de ser molt curosos amb la roba, no ens podíem posar ni treure res perquè no es notissin els canvis», ha afegit l'alumnat. «Les ovelles no ho feien gaire bé, perquè s’acostaven tota l’estona i havien de fer-les fora», expliquen. El fet que l'activitat durés 8 hores va denotar que «t’hi passes molta estona pel poc temps que durarà el programa».