Actuació al camí de Vacamorta per reparar els desperfectes de les pluges

22/10/2020

Durant la primera quinzena d’octubre l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura ha dut a terme uns treballs per arreglar el camí a Vacamorta, al tram asfaltat que va del carrer del Collblau fins a la cruïlla popularment anomenada dels ‘quatre camins’, a l’entrada de l’Abocador. La via havia quedat notablement danyada a causa de les intenses pluges del temporal Glòria.

Fruit de les precipitacions, van anar sortint esquerdes i escalons, que van anar ampliant-se a conseqüència de la poca fermesa de la terra de sota l’asfalt. A més, el marge que dona al costat de les terreres també havia quedat molt inestable. Tot i ser un tram restringit a la circulació de camions, el perill era notori. Per consolidar els trams del marge afectats, han fet falta una sisena de camions de material. Una vegada feta l’escullera, s’hi ha fet una mota de terra al damunt, per tal de canalitzar l’aigua de la pluja pels baixants que hi ha i, així, evitar que torni a baixar lliurement pel marge.

Els treballs, doncs, han servit per consolidar, per uns quants anys, un marge que tenia moltes possibilitats d’acabar baixant, tenint en compte la maquinària que circula pel tram.