A peu de Gavarres: un nou cicle de concerts a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura

11/05/2021

La represa de les activitats culturals segueix deixant petjada aquesta primavera al municipi i ara es presenta un nou cicle de concerts: A peu de Gavarres. Durant tres dissabtes consecutius, del 29 de maig al 12 de juny, diferents places de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, aniran acollint actuacions musicals. Seran tres propostes properes de música d’autor que se celebraran a espais amb essència única mentre es pon el sol: i és que el nom A peu de Gavarres no és gens casual.  Clàudia Cabero, Joan Reig i Miquel Abras són els noms que configuren el cartell de la primera edició del cicle musical A peu de Gavarres: aquest matí s’ha presentat a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura. La roda de premsa ha comptat amb la presència d’en Roger Vidal, productor del cicle; Pau Presas, president del Consorci de les Gavarres; i Dani Encinas, alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura. Alhora també hi ha assistit Miquel Abras, artista que clourà l’edició d’enguany al lloc on s’ha presentat.

«El cicle neix amb l’objectiu de barrejar propostes musicals acústiques i de proximitat amb emplaçaments a peu de les Gavarres», ha explicat Roger Vidal. «A peu de Gavarres vol ser un maridatge entre el medi natural i la música», ha afegit Vidal ressaltant la voluntat «d’obrir les portes de les Gavarres a tothom des d’una concepció local».

Al seu torn, Pau Presas, president del Consorci de les Gavarres, s’ha mostrat agraït de poder participar a la presentació del nou cicle de concerts: «Sempre és un plaer poder col·laborar i donar suport a les activitats que s’organitzen des dels ajuntaments i entitats que formen part del Consorci». Presas ha destacat que propostes com A peu de Gavarres «ajuden a promoure i dinamitzar el territori de les Gavarres des de diverses vessants i perspectives», ha explicat afegint que «estem davant d’una nova  proposta cultural que, més enllà de promoure la música, posa de manifest la  gran vitalitat dels municipis gavarrencs i el seu compromís amb el territori». En nom del Consorci i de la Diputació de Girona, també ha volgut fer esment de la delicada situació cultural derivada de la pandèmia: «A ningú se li escapa que el nou cicle de concerts neix en un moment complicat pel sector cultural, però estic convençut que es consolidarà com a referent, no només al municipi sinó pel conjunt de les comarques gironines», ha conclòs.

Finalment l’alcalde de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Dani Encinas, ha volgut donar les gràcies a les associacions del municipi: «És gràcies a les entitats locals que el consistori ha apostat per engegar el projecte». L’alcalde, que també ha fet esment de la projecció de creixement de la proposta, també remarcat que la recaptació de les entrades anirà destinada a un projecte pedagògic que es desenvoluparà a les escoles del municipi. «Serà una proposta educativa musical que es definirà més endavant amb la col·laboració dels centres educatius del municipi i que, de ben segur, serà ben profitosa per a la comunitat estudiantil de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura», ha conclòs Encinas.

Encetarà la proposta la Clàudia Cabero, el dissabte 29 de maig, a la plaça del Castell de Monells. El dissabte 5 de juny la seguirà Joan Reig a la plaça de la Torre de Cruïlles. I clourà el cicle el bisbalenc Miquel Abras a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura. Tots els concerts seran a les 20 h i les entrades tindran un cost de 2 euros: es poden adquirir a través d’aquest enllaç, o presencialment a les dependències municipals. Cal tenir present que, atesa la situació sanitària actual enguany no hi haurà servei de bar, l’aforament serà limitat i caldrà fer ús de mascareta i compliment de les mesures corresponents per evitar a el contagi de COVID-19.

Un cicle de concerts amb projecció de futur i vocació de creixement
El cicle musical, organitzat per l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i la promotora DMusical, també compta amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres. I és que la proposta neix amb projecció de futur i creixement amb la voluntat d’esdevenir una cita anual assenyalada a les Comarques Gironines. Alhora que oferirà propostes musicals de proximitat mentre es pon el sol, brindarà l’oportunitat de descobrir racons idíl·lics del municipi amb la característica comuna de ser, tal com el nom indica, a peu de Gavarres. En aquest sentit, de cares a edicions futures, el cicle contempla emplaçaments a peu de Gavarres.