- Inici>
- Actualitat>
- Agenda d'activitats>
- Eines agroecològiques al servei de la producció
Eines agroecològiques al servei de la producció
El dijous 23 de maig a l’IRTA de Monells es durà a terme una trobada que fa una crida als
actors del sector agroalimentari amb l'objectiu de posar en comú eines i iniciatives que duen a terme els petits i mitjans productors
El proper dijous 23 de maig l'IRTA de Monells acull una trobada que fa una crida als actors del sector agroalimentari amb l'objectiu de donar a conèixer eines i iniciatives que duen a terme els petits i mitjans productors. Es parlarà sobre models i formes organitzatives col·lectives i hi haurà un espai de treball per posar en comú reptes i necessitats. L’acte està impulsat conjuntament pel Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ateneu Terres Gironines, el Consorci de les Gavarres i el Pla Estratègic de desenvolupament econòmic local i ocupació dels municipis de La Bisbal d’Empordà, Forallac, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Corçà i Ullastret. També hi col·laboren La Diligència, Eines Comunes, Gisfera i IRTA.
L’activitat se celebrarà a l’Edifici A de l’IRTA de Monells de 15 a 17 hores i va adreçada al teixit productiu agroalimentari del nostre territori, així com els agents rellevants del sector i també a totes aquelles persones que, a títol individual, hi estiguin interessades. La Diligència (Cooperativa de transport agroecològic), Eines Comunes (cooperativa amb un molí i un obrador compartit) i Gisfera (iniciativa d’educació ambiental) explicaran la seva experiència i quin són els serveis que ofereixen. Durant la segona part de la trobada es generarà un espai de networking per a tots els presents.
La jornada “Eines col·lectives al servei de la producció agroalimentària i el món rural” neix per respondre a la necessitat de potenciar el sector agroalimentari arreu de la província de Girona. Té per objectiu divulgar els recursos que hi ha a l’abast de les productores i productors per tal d’afavorir el seu desenvolupament i també pretén sensibilitzar sobre el consum de productes locals. En definitiva, es tracta d’una actuació que cerca fomentar el treball en xarxa entre les diferents entitats del territori i potenciar els valors del sector agroalimentari.