A peu de Gavarres 2021

Clàudia Cabero 
Ària són aquells fragments que formen part d’una obra més gran, d’essència melodia, que s’alcen amb veu solista allitats amb un acompanyament instrumental. En un moment donat de la història, s’independitzen i esdevenen, simplement, cançons, amb entitat pròpia, que beuen de la poesia, de la litúrgia i de la trobadoria. Ària és el nom de l’espectacle musical format per la cantant Clàudia Cabero i el baixista Guillem Aguilar, un repertori de melodies tradicionals, cançons prestades del lied català i poemes musicats de diferents gèneres i autors; cançons que beuen de la poesia, de la litúrgia i de la trobadoria, sense barreres de gènere o d’època. Tot un imaginari musical sonor popular i familiar proposat pels musics en què s’incorpora música clàssica, coral, tradicional d’aquí però també d’allà, passat pel sedàs dels dos músics, interpretat amb la veu càlida de volguda matriu mediterrània d’ella i la sensibilitat a les cordes d’ell. 
*Dissabte 29 de maig de, a les 20 h, al plaça del Castell de Monells
> Entrades

Joan Reig 
Joan Reig és bateria d’Els Pets i també membre d’altres formacions com Refugi o Tàrraco Surfers. L'any 2018, va presentar el seu primer disc com a cantant en solitari després de més de 35 anys sobre els escenaris. Un recull de cançons que són un resum d’allò que interpreta en els seus concerts: peces pròpies noves, d’altres d’Els Pets readaptades i també versions d’artistes que l’han marcat com a músic i persona. En format de trio aconsegueix crear un ambient únic i perfecte per gaudir durant una estona de les històries contades i cantades. 
*Dissabte 5 de juny, a les 20 h, a la plaça de la Torre de Cruïlles
> Entrades


Miquel Abras 
El cantant empordanès Miquel Abras ens sorprèn amb el seu 11é llançament discogràfic que porta com a nom, La Felicitat també Plora. Aquest nou treball es va començar a composar a la primavera de la Covid-19, on la seva parada el va motivar per escriure cançons amb lletres tan profundes com la del seu segon single, Ara Que Ets Ocell. Una de les cançons mes radiades del 2020. Un disc amb melodies i lletres pròpies que ja estan tenyides de vivències, fragilitats, experiències i situacions d'actualitat que l'han inspirat i on també ha tornat a comptar amb la producció de Carles Ramió, Albert Solà i els Minova i on cada un d'ells ha produït tres cançons. Abras, amb aquest nou disc ja evidencia una evolució musical i una maduresa emocional i també ens explica que la gira es desplegarà a principis del 2021 en directe i com a agraïment a tot el seu públic sobretot en temps de confinament. Sobre els escenaris seguirà comptant amb la mateixa banda que porta tres anys amb la gira Fills del Mar tour. Danko Compta (bateria), Carlus Ramió (Baix i programacions) Albert Solà (teclats i guitarra). 
*Dissabte 12 de juny, a les 20 h, a la plaça de la República de Sant Sadurní de l'Heura
> Entrades

 

El peu de Gavarres: cicle de concerts a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura
La represa de les activitats culturals segueix deixant petjada aquesta primavera al municipi i ara es presenta un nou cicle de concerts: A peu de Gavarres. Durant tres dissabtes consecutius, del 29 de maig al 12 de juny, diferents places de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, aniran acollint actuacions musicals. Seran tres propostes properes de música d’autor que se celebraran a espais amb essència única mentre es pon el sol: i és que el nom A peu de Gavarres no és gens casual. Clàudia Cabero, Joan Reig i Miquel Abras són els noms que configuren el cartell de la primera edició del cicle musical A peu de Gavarres. 

Encetarà la proposta la Clàudia Cabero, el dissabte 29 de maig, a la plaça del Castell de Monells. El dissabte 5 de juny la seguirà Joan Reig a la plaça de la Torre de Cruïlles. I clourà el cicle el bisbalenc Miquel Abras a la plaça de la República de Sant Sadurní de l’Heura. Tots els concerts seran a les 20 h i les entrades tindran un cost de 2 euros: es poden adquirir a través d’aquest enllaç. Cal tenir present que, atesa la situació sanitària actual enguany no hi haurà servei de bar, l’aforament serà limitat i caldrà fer ús de mascareta i compliment de les mesures corresponents per evitar a el contagi de COVID-19. 

La recaptació de les entrades anirà destinada a un projecte pedagògic que es desenvoluparà a les escoles del municipi. Serà una proposta educativa musical que es definirà més endavant amb la col·laboració dels centres educatius del municipi i que, de ben segur, serà ben profitosa per a la comunitat estudiantil del municipi. 

Un cicle de concerts amb projecció de futur i vocació de creixement 
El cicle musical, organitzat per l’Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura i la promotora DMusical, també compta amb la col·laboració del Consorci de les Gavarres. I és que la proposta neix amb projecció de futur i creixement amb la voluntat d’esdevenir una cita anual assenyalada a les Comarques Gironines. Alhora que oferirà propostes musicals de proximitat mentre es pon el sol, brindarà l’oportunitat de descobrir racons idíl·lics del municipi amb la característica comuna de ser, tal com el nom indica, a peu de Gavarres. En aquest sentit, de cares a edicions futures, el cicle contempla emplaçaments a peu de Gavarres.