21/07/2021 a les 17:00

Activació del nivell 3 del Pla Alfa pel risc d'incendis forestals i tancament dels accessos a les Gavarres

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya activa demà, dijous 22 de juliol, el Pla Alfa nivell 3 de risc d’incendi forestal com a conseqüència de les altes temperatures. Si bé es tancaran els accessos a les Gavarres es recomana, com a mesura de prevenció, restringir al màxim tota activitat al medi natural.  

L'activació del Pla Alfa ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc: per aquest motiu es demana extremar les precaucions en qualsevol actuació que pugui ocasionar un incendi forestal. Com sempre, cal evitar fer activitats al bosc, no encendre cap foc, no tirar burilles de cigarret i no abocar deixalles a l’entorn natural. Alhora es demana trucar ràpidament al 112 si es veu alguna columna de fum.

L'activació del Pla Alfa, per part dels Agents Rurals, ve donada pel mapa de perill diari d'incendi forestal i altres eines d'anàlisi de risc. En funció de les situacions de perill es gradua en una escala de 4 nivells operatius, de 0 a 3, per cada comarca. L'activació de cada nivell comporta un grau de mobilització d'efectius, la realització de determinades actuacions preventives i, en els casos dels nivells 2 i 3, també l'activació de les fases de prealerta i alerta previstes en el Pla INFOCAT (Pla especial d'emergència per a incendis forestals a Catalunya). 


Comparteix
Ajuntament de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura
Cruïlles
Carrer Gessamí, 6
972 64 05 73
Horari d'atenció al públic: dilluns i dijous de 17 a 20h
Horari consultoris: dimecres de 11.30 a 13h
Monells
Can Gironès
972 63 08 98
Horari d'atenció al públic: dimarts de 12 a 14h
Horari consultoris: dimarts de 11.30 a 13h
Sant Sadurní de l'Heura
Plaça de la República, 2
972 64 69 63
Horari d'atenció al públic: dimecres de 11 a 13h
Horari consultoris: dimecres de 9 a 11h
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies